Akibat Tidur Menggunakan stokin Kaki basah Ibu Saya Digelakkan.Tetapi Selepas Mengetahui “Keistimewaannya”, Semua Orang telah melakukan perkara yang Sama!

Melalui ubat-ubatan memang boleh menyembuhkan pelbagai penyakit, tetapi ada beberapa ubat semulajadi yang lebih selamat dan tanpa kesan sampingan.

Pemulihan rumah dianggap lebih selamat dan lebih murah, tetapi ia juga lebih mudah digunakan.

Seperti sarung kaki basah yang boleh menyembuhkan beberapa masalah kesihatan dimana ramai yang tidak tahu akan kesannya.

Menurunkan suhu demam yang tinggi

Ibu saya telah digelakkan oleh Kawan-kawannya kerana mengamalkan “Tidur Menggunakan stokin Kaki basah”, Tetapi Selepas Mengetahui “Keistimewaannya”, Semua Orang telah melakukan perkara yang Sama!

Sekiranya anda atau keluarga anda mengalami demam, jangan tergesa-gesa memberi ubat.

Cuba tips ini iaitu dengan menggunakan stokin kaki basah!

Caranya mudah, rendam stokin pada 2 gelas air ditambah satu sudu cuka dalam bekas.

Kemudian perahkan stokin kaki yang basah tadi lalu memakainya sepanjang malam tersebut.

Dalam masa 40 minit, stokin yang basah ini yang telah dicampur dengan cuka boleh menurunkan kadar suhu badan yang tinggi.

Menambah cuka dalam stokin kaki sahaja dapat meningkatkan aliran darah dan mengurangkan demam, serta meningkatkan sistem kekebalan dalam tubuh.

Mengubati Batuk

Untuk merawat batuk, campurkan 2 cawan susu, satu sudu madu, dan 2 bawang merah yang dipotong secara halus, biarkan campuran tersebut meresap sehingga 15 minit.

Kemudian, masukkan sepasang stokin kaki dalam larutan kemudian perahkan, selepas itu pakaikan stokin kaki tersebut semalaman.

Susu, bawang, dan madu dapat melegakan batuk disebabkan oleh ciri-ciri anti-bakteria dan anti-radang dan keupayaan untuk melonggarkan kahak.

Sembelit

Ibu saya telah digelakkan oleh Kawan-kawannya kerana mengamalkan “Tidur Menggunakan stokin Kaki Lembut atau basah”, Tetapi Selepas Mengetahui “Keistimewaannya”, Semua Orang telah melakukan perkara yang Sama!

Letakkan stokin kaki di atas air yang mengandungi campuran epal yang dipotong halus, satu sudu madu, satu sudu biji rami.

Mamakai Stokin kaki akan menjadi julap yang semulajadi dan tiada kesan sampingan.

Keletihan

Rasa letih dan tidak bermaya?

Gunakan stokin kaki basah!

Sediakan semangkuk air, tambah satu sendok makan minyak kayu putih dan kemudian rendam stokin kaki dalam campuran.

Menggunakan stokin basah dicampur dengan minyak kayu putih boleh membantu meningkatkan mood, ia juga membuatkan anda berasa aktif dan segar.

Ini adalah tips dan beberapa manfaat yang menakjubkan dengan mengamalkan tidur menggunakan stokin kaki basah, selamat mencuba?

Jika anda rasa bermanfaat, sila share.

Sumber: Grid.id via rosesmediadaily

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*